Uit in Oldambt

Evenementen

Schansker Lente tentoonstelling

schansker lente - tentoonstelling - tm 5 mei.JPG
  • zondag 7 april t/m zondag 5 mei

Schansker Lente is een revolutionair project, dat beeldende kunst en podiumkunst combineert. Als tentoonstelling en ten-toon-stelling hand-in-hand gaan, is er geen grens tussen tentoonstellingsruimte en concertzaal.
De Schansker Lente vindt plaats in Bad Nieuweschans, in de oude remise, in De Graanrepubliek.
Vier weken lang, van 7 april tot 5 mei zullen schilder Jonathan Otten, schilder en beeldhouwer Jan-Willem Oliemans en glasblazer Johan de Vries hun werken presenteren.

Jonathan Otten woont en schildert in Bad Nieuweschans waar hij al 10 jaar een atelier/galerie heeft genaamd Andersom Anders. Zijn werk bestaat veelal uit gemengde technieken, geïnspireerd door zijn omgeving, maar krijgen vooral gestalte door zijn experimenteren die hij in zijn atelier uitvoert. Zijn werk wordt vaak omschreven als "indrukwekkend, emotioneel en ritmisch" maar vooral als krachtig.

Jan Willem oliemans woont en werkt (schilderen, beeldhouwen) in Bad Nieuweschans. Zijn werk komt vaak tot stand door experimenteren met materialen als hout en metaal.
In zijn schilderijen gaat Janwillem Oliemans uit van de kleur die tot vorm leidt. Hij begint altijd met geel.
Bij zijn meubelontwerpen spelen gebogen vlakken en ronde vormen de boventoon.

Johan de Vries is een begrip in deze omgeving, hij heeft jarenlang glas geblazen in zijn boerderij aan de Hamdijk in Bad Nieuweschans, onder de naam ‘Oldambt glas ‘.
Het werk van Johan valt op door de vloeiende heldere kleuren. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet, zoals bij geblazen glas gebruikelijk is, de vorm het uitgangspunt.
Kleur en tekening zijn primair, de vorm geldt vooral als de drager van. De vormen zijn meestal eenvoudig en lijken bijna als vanzelfsprekend vanuit de draaiende beweging van de blaaspijp te zijn ontstaan.
Hierbij geeft Johan kleur en tekening de vrijheid om ook een rol te spelen bij het dirigeren van de vorm, waardoor een meer harmonisch evenwicht wordt gerealiseerd tussen kleur en het object.


De Graanrepubliek is open van woensdag tot zaterdag 10-17 uur en zondags van 10-18 uur.

Gratis entree

Organisatie: Atelier Andersom Anders

Locatie

Atelier Andersom Anders
Oudezijl   1
9693PA   Bad Nieuweschans

Andersomanders@icloud.com

De Graanrepubliek / Locloods 1877

Lokatie van het evenement

Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief

Uitgelicht

DeHoogte.png

Museumgemaal De Hoogte

Het gemaal, gebouwd in 1892 en gerestaureerd in 1986, is voorzien van een 60 pk Brons-dieselmotor welke via een riemenstelsel een vijzel aandrijft. De installatie geeft u een indruk van een gemaal...
Lees meer »

Achtergrondfoto